Ennusteet

Riskit ja epävarmuustekijät

Globaalien ja eurooppalaisten heikkojen talousnäkymien odotetaan vaikuttavan jatkossakin erityisesti Explosives-liiketoimintamme urakoitsijasegmenttiin ja Consulting-liiketoimintaamme. Ennusteet rakennusmarkkinoiden aktiivisuudesta vuonna 2024 ovat muuttuneet negatiivisemmiksi viime vuoden aikana kaikissa Pohjoismaissa.

Koska yhtiön toiminnoista merkittävä osa on Ruotsissa ja Norjassa, Ruotsin kruunun ja euron sekä Norjan kruunun ja euron väliset kurssimuutokset muodostavat valuuttariskin. Yhtiö on edelleen pyrkinyt suojautumaan valuuttariskejä vastaan erilaisten sopimusten avulla.

Ukrainan sota ja siihen liittyvät geopoliittiset jännitteet ovat lisänneet IT- ja hybridiuhkiin liittyviä riskejä. Yhtiö on sen vuoksi jatkanut merkittäviä investointeja ja keskittynyt entistä enemmän tietoturvaan ja fyysiseen turvallisuuteen.

Vuoden 2024 näkymät

Infrarakentamisen näkymät ovat edelleen varovaiset yleisten talousnäkymien vuoksi. Kaivossegmenttiin kohdistuu vuoden 2023 tulokseen verrattuna neutraaleja odotuksia. Vuoden 2024 suurimmat huolenaiheet liittyvät Euroopan ja Pohjoismaiden talousnäkymiin. Kilpailu siviiliräjähdemarkkinoilla on edelleen kovaa. Yhtiö uskoo kuitenkin FORCIT Explosivesin pystyvän harjoittamaan edelleen kannattavaa liiketoimintaa päämarkkinoillaan pitämällä yllä hyvää kilpailukykyään ja keskittymällä edelleen toimintansa kehittämiseen ja tehokkuuteen.

FORCIT Defence -liiketoiminta-alueen tilauskanta jatkoi kasvuaan vuonna 2023, ja tuotantokapasiteetin lisäämiseen tehtyjen investointien myötä yritys luottaa kykyynsä jatkaa Defence-liiketoiminnan kasvua vuonna 2024.

FORCIT Consultingilla on vahva markkina-asema ja hyvät kasvumahdollisuudet maantieteellisen laajentumisen ja palvelutarjontansa kehittämisen kautta markkinoiden heikoista näkymistä huolimatta.

Tiivistäen voidaan todeta, että yhtiö odottaa vuonna 2024 myynnin kasvavan vuoteen 2023 verrattuna puolustustuotteiden kysynnän kasvun vuoksi. Yritys odottaa kasvun olevan kannattavaa.